OliveMagazine

Μουχαλεμπί με ροδόνερο

Μουχαλεμπί με ροδόνερο

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:20'
Χρόνος αναμονής:6 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το μουχαλεμπί

  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 σφηνάκι ροδόνερο
  • 7 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
  • 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • Για το σιρόπι

  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • λίγο ροδόνερο
  • Για τη διακόσμηση

  • μερικά ροζ και κόκκινα ροδοπέταλα
  • μερικά φύλλα τριανταφυλλιάς
  • 1 ασπράδι αβγού
  • ζάχαρη κρυσταλλική
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Φτιάχνετε το μουχαλεμπί: Διαλύετε το κορνφλάουρ στο νερό και το ρίχνετε σε κατσαρόλα μαζί με το γάλα, το ροδόνερο και τη ζάχαρη. Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βράζετε μέχρι να δέσει η κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πιάσει. Όταν πήξει η κρέμα, απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.

Στο μεταξύ, σκουπίζετε προσεκτικά τα ροδοπέταλα με βρεγμένο πανί και χρησιμοποιώντας ένα πινέλο τα αλείφετε με λίγο ασπράδι. Ύστερα τα βουτάτε στη ζάχαρη, γυρνώντας τα ώστε αυτή να κολλήσει παντού και τα ακουμπάτε σε χαρτί κουζίνας μέχρι την επομένη που θα τα χρειαστείτε.

Αδειάζετε την κρέμα σε στρογγυλή, πλαστική φόρμα, αφού πρώτα την ξεπλύνετε χωρίς να τη σκουπίσετε -για να είναι υγρή- και αδειάζετε μέσα την κρέμα. Την αφήνετε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον ή καλύτερα ως την επομένη.

Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά, μέχρι να πάρετε ένα πυκνό σιρόπι. Ξεφορμάρετε το μουχαλεμπί σε ρηχή πιατέλα και το διακοσμείτε με τα ζαχαρωμένα ροδοπέταλα. Σερβίρετε κόβοντάς το σε φέτες και περιχύνοντας με λίγο από το σιρόπι που ετοιμάσατε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr