OliveMagazine

Μπάμιες με χταποδάκια Safcol

Μπάμιες με χταποδάκια Safcol

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 κονσέρβες Χταποδάκια σε πικάντικη σάλτσα SAFCOL
  • ½ φλιτζάνι έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές κέρατο, σε ροδέλες
  • 1 κιλό μπάμιες καθαρισμένες
  • 250γρ. ντομάτα τριμμένη
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο
  • 1 κοφτή κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Στραγγίζετε τα Χταποδάκια σε πικάντικη σάλτσα Safcol από τον ζωμό τους και τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1-2 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτετε και τις πιπεριές και ανακατεύετε για 1 λεπτό επιπλέον μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τις μπάμιες, ανακατεύετε τα υλικά για λίγο, και κατόπιν ρίχνετε την ντομάτα, το κύμινο, τη ζάχαρη και το ξίδι. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε 1 ποτήρι του νερού ζεστό νερό. Σιγοβράζετε για 30-40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες. Αν χρειαστεί, προσθέτετε νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Τα τελευταία 5 λεπτά του μαγειρέματος τοποθετείτε ενδιάμεσα τα κομμάτια του χταποδιού, σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά επιπλέον να ζεσταθούν. Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr