OliveMagazine

Μπάρες βρώμης με καρύδα και αποξηραμένα σύκα

Μπάρες βρώμης με καρύδα και αποξηραμένα σύκα

Μερίδες:για 10 μπάρες
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 ασπράδια αβγών (120γρ.)
  • 140γρ. ζάχαρη άχνη
  • 45γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 130γρ. καρύδα ινδική
  • 100γρ. σύκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
  • 120γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
  • 70γρ. βρώμη
  • 80γρ. μέλι
  • 90γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψί διαστάσεων 20x30εκ.

Βάζετε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ και με το σύρμα, σε μεσαία ταχύτητα, τα διογκώνετε. Όταν η μαρέγκα είναι έτοιμη τη βγάζετε από το μίξερ, προσθέτετε την άχνη και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ. Έπειτα προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός της κουβερτούρας, και ανακατεύετε.

Απλώνετε ομοιόμορφα το μίγμα στο ταψί και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Στο μεταξύ λιώνετε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.

Μόλις οι μπάρες ψηθούν τις βγάζετε από το φούρνο, τις αφήνετε να κρυώσουν και έπειτα τις περιχύνετε με τη λιωμένη κουβερτούρα. Όταν κρυώσει και η κουβερτούρα κόβετε τις μπάρες σε ορθογώνιο σχήμα και τις διατηρείτε σε δροσερό περιβάλλον.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr