OliveMagazine

Μπάρες δημητριακών χωρίς ψήσιμο

Μπάρες δημητριακών χωρίς ψήσιμο

Μερίδες:για 10 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 100γρ. νιφάδες βρώμης (για porridge)
  • 60γρ. φυστικοβούτυρο
  • 40γρ. μέλι
  • 160γρ. δαμάσκηνα ξερά (χωρίς κουκούτσι)
  • 4 κουτ. σούπας ηλιόσπορους
  • 4 κουτ. σούπας σπόρους chia
  • 50γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα ή φιστίκια
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ψιλοκόβετε τα δαμάσκηνα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν μια μπάλα πάστας. Προσθέτετε μία κουταλιά καυτό νερό αν κολλάει πολύ το μίγμα. Στο μεταξύ ζεσταίνετε ελαφρά σε ένα τηγανάκι το φυστικοβούτυρο με το μέλι μέχρι να γίνουν ένα ρευστό ομοιογενές μίγμα.

Ρίχνετε τη βρώμη, τους σπόρους chia, τους ηλιόσπορους, τα αμύγδαλα και την πάστα των δαμάσκηνων σε ένα μπολ. Προσθέτετε το μίγμα με το μέλι και το φυστικοβούτυρο και αρχίζετε να ζυμώνετε καλά μέχρι να σπάσει η πάστα των δαμάσκηνων και να ενωθούν όλα τα υλικά σε ένα ομοιογενές μίγμα.

Ντύνετε με χαρτί ψησίματος ένα τετράγωνο ταψάκι 20εκ. και απλώνετε μέσα το μίγμα πιέζοντας με την παλάμη αρχικά και με την ανάποδη ενός κουταλιού στη συνέχεια. Σκεπάζετε και βάζετε το μίγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου. Το βγάζετε στον πάγκο μαζί με το χαρτί και με κοφτερό μαχαίρι το κόβετε σε μπάρες.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο