OliveMagazine

Μπάρες με αποξηραμένα σύκα και βρώμη

Μπάρες με αποξηραμένα σύκα και βρώμη

Μερίδες:Για 4 μεγάλες μπάρες
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 70γρ. σύκα ξερά
  • 100γρ. βρώμη
  • 40γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 50γρ. βούτυρο φρέσκο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε τη ζάχαρη με το μέλι και το βούτυρο μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε τα σύκα ψιλοκομμένα και τη βρώμη. Ανακατεύετε καλά.

Μοιράζετε το μίγμα σε βουτυρωμένα μακρόστενα φορμάκια για μικρά ατομικά κέικ και το απλώνετε με τα δάχτυλα. Για καλύτερα αποτελέσματα, επειδή το μίγμα κολλάει, βρέχετε τα χέρια σας. Ψήνετε τις μπάρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.

Αφήνετε να κρυώσουν εντελώς και ξεφορμάρετε. Διατηρούνται σε μεταλλικό κουτί για 1 εβδομάδα.

Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης, Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Μπορείτε να προσθέσετε στο μίγμα δυο τρεις κουταλιές της σούπας καρύδια ψιλοκομμένα σαν χοντρή πούδρα στο μπλέντερ, βάζοντας επιπλέον μία κουταλιά της σούπας βούτυρο φρέσκο και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα.


Για καλύτερα αποτελέσματα στο ξεφορμάρισμα, μπορείτε να ντύσετε τα φορμάκια με λαδόκολλα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο