OliveMagazine

Μπάρες με βρώμη, ξηρούς καρπούς, μέλι και σουσάμι

Μπάρες με βρώμη, ξηρούς καρπούς, μέλι και σουσάμι

Μερίδες:Για ένα ένα τετράγωνο ταψί 20 εκ. ή ένα μικρό ορθογώνιο
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:15'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 400γρ. βρώμη
  • 50γρ. καρύδια, κομμένα
  • 50γρ. κολοκυθόσπορους
  • 50γρ. κάσιους, κομμένα
  • 50γρ. σουσάμι
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα
  • 200γρ. ΒΙΤΑΜ
  • 100γρ. μέλι
  • 130γρ. ζάχαρη μαύρη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη βρώμη με τα καρύδια, τους κολοκυθόσπορους, τα κάσιους, το σουσάμι και την κανέλα.

Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά λιώνετε το ΒΙΤΑΜ με το μέλι και τη ζάχαρη. Εκτός φωτιάς ανακατεύετε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Απλώνετε το μίγμα στο ταψί και πατάτε την επιφάνεια να ισιώσει. Αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.

Κόβετε σε μακρόστενες μπάρες και διατηρείτε στο ψυγείο σε ένα μπολ τοποθετώντας ανάμεσά τους ένα κομματάκι λαδόκολλα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr