Διαδικασία
Πανάρετε το τυρί, περνώντας το πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αβγό και τέλος από τη φρυγανιά ανακατεμένη με το αμύγδαλο. Κάνετε την ίδια διαδικασία περνώντας το τυρί άλλη μία φορά από το αβγό και μετά από το μίγμα φρυγανιάς.
Βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά και στη συνέχεια τα τηγανίζετε σε λίγο ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές.
Για το πέστο πιπεριάς: Βάζετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά, αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και πολτοποιείτε μέχρι να γίνουν κρέμα.
Για τα τσιπς: Πασπαλίζετε τα παντζάρια με αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο και στη συνέχεια τα τηγανίζετε σε μπόλικο ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά, μέχρι να γίνουν τσιπς.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Αλείφετε τα πλευρώτους με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και τα ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα.
Αλείφετε τα ψωμάκια και από τις δύο πλευρές με μαγιονέζα, στη συνέχεια στο κάτω ψωμάκι βάζετε φύλλα από σπανάκι, μανιτάρι, λιαστές ντομάτες, το παναρισμένο μανούρι, ξανά μανιτάρι, περιχύνετε με πέστο πιπεριάς, κλείνετε με το «καπάκι» και σερβίρετε αμέσως μαζί με τα τσιπς παντζαριού.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb
Tips
Το πέστο πιπεριάς μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.