OliveMagazine

Burger με παναρισμένο μανούρι, πέστο πιπεριάς και τσιπς παντζαριού

Burger με παναρισμένο μανούρι, πέστο πιπεριάς και τσιπς παντζαριού

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το μανούρι

  • 4 φέτες μανούρι (1,5εκ. πάχος η καθεμία)
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 100γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 100γρ. αμύγδαλο φιλέ ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • Για το πέστο πιπεριάς

  • 150γρ. πιπεριές κόκκινες ψημένες, ξεφλουδισμένες
  • 150γρ. πιπεριές κίτρινες ψημένες, ξεφλουδισμένες
  • 50γρ. κάσιους
  • 1 χούφτα φύλλα βασιλικού
  • ½ πιπερίτσα τσίλι
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Για τα μπέργκερ

  • 4 ψωμάκια για μπέργκερ
  • 8 μανιτάρια πλευρώτους (με μέγεθος περίπου όσο ψωμάκια)
  • 80γρ. ντομάτες λιαστές, ψιλοκομμένες
  • 100γρ. μαγιονέζα
  • λίγα φύλλα σπανάκι
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Για τα τσιπς

  • 3 μεγάλα παντζάρια, σε πολύ λεπτές φέτες
  • ¼ κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πανάρετε το τυρί, περνώντας το πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αβγό και τέλος από τη φρυγανιά ανακατεμένη με το αμύγδαλο. Κάνετε την ίδια διαδικασία περνώντας το τυρί άλλη μία φορά από το αβγό και μετά από το μίγμα φρυγανιάς.

Βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά και στη συνέχεια τα τηγανίζετε σε λίγο ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές.

Για το πέστο πιπεριάς: Βάζετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά, αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και πολτοποιείτε μέχρι να γίνουν κρέμα.

Για τα τσιπς: Πασπαλίζετε τα παντζάρια με αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο και στη συνέχεια τα τηγανίζετε σε μπόλικο ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά, μέχρι να γίνουν τσιπς.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Αλείφετε τα πλευρώτους με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και τα ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα.

Αλείφετε τα ψωμάκια και από τις δύο πλευρές με μαγιονέζα, στη συνέχεια στο κάτω ψωμάκι βάζετε φύλλα από σπανάκι, μανιτάρι, λιαστές ντομάτες, το παναρισμένο μανούρι, ξανά μανιτάρι, περιχύνετε με πέστο πιπεριάς, κλείνετε με το «καπάκι» και σερβίρετε αμέσως μαζί με τα τσιπς παντζαριού.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tips

Το πέστο πιπεριάς μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr