OliveMagazine

Μπαβαρουάζ με ποικιλία φρούτων

Μπαβαρουάζ με ποικιλία φρούτων

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:4 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 γιαρμάδες καθαρισμένους, σε κυβάκια
  • 6 βερίκοκα καθαρισμένα, σε κυβάκια
  • 250γρ. πεπόνι ψιλοκομμένο
  • 15 φράουλες καθαρισμένες και κομμένες στα 4
  • 2 μπανάνες, σε φετούλες
  • 2 φακελάκια ζελέ με άρωμα φράουλας
  • 400γρ. γιαούρτι σουρωτό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε καλά δύο νεροπότηρα νερό και μέσα διαλύετε καλά το ζελέ.

Παίρνετε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνετε μέσα το σουρωτό γιαούρτι και το διαλυμένο ζελέ. Ανακατεύετε. Όσο ανακατεύετε θα δείτε ότι το γιαούρτι θα μετατραπεί σε μικρά μπαλάκια. Με υπομονή χτυπάτε το μίγμα στο μπλέντερ.

Όταν ομογενοποιηθεί βάζετε τα ψιλοκομμένα φρούτα σε μια μεγάλη φόρμα ό,τι σχήματος θέλετε, ανακατεύετε καλά και αδειάζετε μέσα το μίγμα γιαουρτιού. Το αφήνετε στην κατάψυξη για 1 ώρα να κρυώσει και μετά για 3 ώρες τουλάχιστον στην ψύξη.

Για να σερβίρετε: Περιχύνετε εξωτερικά τη φόρμα με ζεστό νερό για να ξεφορμαριστεί εύκολα. Ακουμπάτε την μπαβαρουάζ σε πιατέλα και, αν θέλετε, την περιχύνετε με γλυκό κουταλιού σταφύλι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tips

Αντί για γιαούρτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα φρέσκο πλήρες χωρίς καμία αλλαγή στη συνταγή.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr