OliveMagazine

Μπακαλιάρος λεμονάτος από την Κάλυμνο

Μπακαλιάρος λεμονάτος από την Κάλυμνο

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 50ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 6 πατάτες, κομμένες σε φέτες
  • 2 πράσα, κομμένα σε ροδέλες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κλωναράκια σέλερι, ψιλοκομμένα
  • 6 μερίδες φιλέτο μπακαλιάρου, ξαρμυρισμένα
  • 600ml ζωμό λαχανικών ή ψαριού, σπιτικό ή ψυγείου
  • 1 κουτ. γλυκού θρούμπι
  • 3 λεμόνια
  • 20γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρετε με λίγο από το ελαιόλαδο τα ξερά κρεμμύδια για 2 λεπτά. Τοποθετείτε τις πατάτες, τα πράσα, τα κρεμμυδάκια και το σέλερι σε στρώσεις εναλλάξ πασπαλίζοντας κάθε φορά πιπέρι και αλάτι. Στο τέλος ακουμπάτε τα φιλέτα του μπακαλιάρου και προσθέτετε τον ζωμό, το θρούμπι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.

Σιγοβράζετε το φαγητό για περίπου 35 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό γιατί το φαγητό πρέπει να έχει ζουμί.

Ανακατεύετε το αλεύρι με το χυμό των λεμονιών και μισό φλιτζάνι νερό, περιχύνετε το φαγητό, κουνάτε την κατσαρόλα και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε το λεμονάτο με λίγο μαϊντανό και επιπλέον χυμό λεμονιού.

Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Tips

Αντί για τη σάλτσα με το αλεύρι μπορείτε να προσθέσετε στο φαγητό 2-3 κουταλιές της σούπας σκορδαλιά. Θα του δώσει πολύ ωραία γεύση.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο