OliveMagazine

Μπακαλιάρος με πατάτες τηγανητές

Μπακαλιάρος με πατάτες τηγανητές

Μερίδες: 4-5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 φιλέτα μπακαλιάρου ξαρμυρισμένα
  • 1 κιλό πατάτες για τηγάνισμα, χοντροκομμένες
  • μπόλικο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 350ml μπίρα κρύα
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ βάζετε τα 250γρ. αλεύρι, αλατίζετε και προσθέτετε την μπίρα. Ανακατεύετε ελαφρώς μέχρι να σχηματιστεί το κουρκούτι. Περνάτε τα φιλέτα του ψαριού από το υπόλοιπο αλεύρι και τα αλατοπιπερώνετε. Στη συνέχεια τα βουτάτε στο κουρκούτι φροντίζοντας να καλυφθούν παντού.

Τα τηγανίζετε σε μπόλικο καυτό λάδι σε βαθύ τηγάνι ή φριτέζα για 3 λεπτά περίπου, γυρνώντας τα μια δυο φορές μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές. Βγάζετε τα φιλέτα και τα ακουμπάτε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.

Τηγανίζετε και τις πατάτες και σερβίρετε ζεστές, πλάι στον μπακαλιάρο.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο