OliveMagazine

Μπακαλιάρος με χόρτα, σταφίδες και σαμιώτικο κρασί

Μπακαλιάρος με χόρτα, σταφίδες και σαμιώτικο κρασί

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο παστό μπακαλιάρο, ξαλμυρισμένο
  • 500 γρ. φύλλα από φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο και πλυμένο
  • 500 γρ. φρέσκα σέσκουλα
  • 500 γρ. σταμναγκάθι
  • 1 καρότο
  • 8 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 100 γρ. μαύρη σταφίδα
  • 2 κουταλιές της σούπας τοματοπολτό
  • 10 τοματίνια
  • 300 ml λευκό, ξηρό, μοσχάτο κρασί Σάμου
  • 100 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ξεκινάμε το ξαρμύρισμα του μπακαλιάρου τουλάχιστον 1 ημέρα νωρίτερα. Πλένουμε το φιλέτο μπακαλιάρου κάτω από τρεχούμενο νερό για να φύγει το αλάτι εξωτερικά και το κόβουμε σε μερίδες. Γεμίζουμε μια ευρύχωρη λεκάνη με κρύο νερό, βάζουμε μέσα τον μπακαλιάρο και τον ξαρμυρίζουμε, αλλάζοντας τακτικά το νερό του ανά 4 ώρες.

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα, τα κόβουμε και τα πατάμε ελαφρά με τα χέρια μας, ώστε να μειωθεί ο όγκος τους. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, το καρότο και τα κρεμμυδάκια.

Σε μια γάστρα, βάζουμε μια στρώση χόρτα, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τον άνηθο, τα τοματίνια και τα κρεμμυδάκια, συνεχίζουμε τοποθετώντας τον μπακαλιάρο και τέλος προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο, τα κρεμμυδάκια και τις σταφίδες.

Διαλύουμε τον τοματοπολτό με το ξηρό, λευκό μοσχάτο σαμιώτικο κρασί.

Περιχύνουμε λοιπόν το φαγητό με τον τοματοπολτό και το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε τη γάστρα στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 30΄.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο