OliveMagazine

Μπακαλιάρος μπιάνκο

Μπακαλιάρος μπιάνκο

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 μερίδες μπακαλιάρο φιλέτο, ξαρμυρισμένο
  • 1 κιλό πατάτες
  • 10 σκελίδες σκόρδο
  • 150ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • χυμό από 2-3 λεμόνια
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι χοντρό, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ξεφλουδίζετε, πλένετε και κόβετε τις πατάτες σε χοντρά, ομοιόμορφα κομμάτια. Καθαρίζετε τα σκόρδα και τα κόβετε σε φέτες.

Σε μια κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά τοποθετείτε σε στρώσεις τις πατάτες, τα σκόρδα και τα φιλέτα του ξαρμυρισμένου μπακαλιάρου. Πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι, πιπέρι και περιχύνετε με το ελαιόλαδο και τον χυμό από 1 λεμόνι.

Προσθέτετε 250 ml νερό και μόλις το φαγητό πάρει βράση χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και τo σιγοβράζετε για περίπου 40 λεπτά.

Πριν αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτετε τον χυμό 1-2 λεμονιών ανάλογα με την οξύτητά τους. Κουνάτε ελαφρά την κατσαρόλα να πάει παντού ο χυμός και πασπαλίζετε με λίγο επιπλέον πιπέρι και τον μαϊντανό. Σερβίρετε το μπιάνκο με λεμόνι, φρέσκο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο ακόμη.

Φωτογραφία - Food Styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο