OliveMagazine

Μπακαλιάρος στην κατσαρόλα με λαχανικά

Μπακαλιάρος στην κατσαρόλα με λαχανικά

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου ξαρμυρισμένα (περίπου 1 κιλό)
  • 5 μέτριες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 μέτρια κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 1 κιλό πατάτες
  • ½ πιπεριά κόκκινη σε λωρίδες
  • ½ πιπεριά πράσινη σε λωριδες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε τα φιλέτα του μπακαλιάρου σε κομμάτια και ξεφλουδίζετε το σκόρδο. Στη συνέχεια, πλένετε, ξεφλουδίζετε και κόβετε τις πατάτες σε κομμάτια.

Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζετε το κρεμμύδι, τις ντομάτες, το σκόρδο, τις πιπεριές, τις πατάτες και τον μπακαλιάρο. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι, πιπέρι και το φύλλο δάφνης. Σκεπάζετε με το καπάκι και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για 35 λεπτά. Ανά 10 περίπου λεπτά φροντίστε να κουνάτε λίγο την κατσαρόλα για να μην κολλήσει το φαγητό. Μην ανακατέψετε με κουτάλα, γιατί οι πατάτες θα διαλυθούν.

Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε για λίγο το φαγητό να κρυώσει μέχρι να το σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr