OliveMagazine

Μπακαλιάρος στιφάδο στο φούρνο

Μπακαλιάρος στιφάδο στο φούρνο

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:1:20'
Έτοιμο σε:1:50'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1000 γρ. παστό μπακαλιάρο, ξαρμυρισμένο
  • 1000 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 10 αποξηραμένα δαμάσκηνα (+ 2 κ.σ. σταφίδα, προαιρετικά)
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 50 ml. κόκκινο ξίδι καλή ποιότητας
  • 250 ml ντοματοχυμό
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 100 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 2 γαρίφαλα
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε σε κρύο νερό για 1 ώρα.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα. Σβήνουμε με το ξίδι και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα μυρωδικά, τον ντοματοπελτέ, τον ντοματοχυμό, αλάτι, πιπέρι και 250 ml νερό.

Σε ένα ταψί βάζουμε τον μπακαλιάρο και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια με τη σάλτσα τους, τα δαμάσκηνα το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 1 ώρα, ελέγχοντας τα υγρά κατά τη διάρκεια του ψησίματος και συμπληρώνοντας αν χρειαστεί.

Σερβίρουμε το μπακαλιάρο στιφάδο ζεστό ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Tips

Αν δεν θέλετε να ανάψετε τον φούρνο σας, το φαγητό αυτό γίνεται το ίδιο νόστιμο και στην κατσαρόλα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο