OliveMagazine

Μπακαλιάρος τηγανητός με σος τζίντζερ – ντομάτα

Μπακαλιάρος τηγανητός με σος τζίντζερ – ντομάτα

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1½ κιλό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο καλά, σε μερίδες
  • Για το κουρκούτι

  • 600γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 φακελάκια μαγιά ξερή
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • Για τη σος

  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι λιωμένο στον τρίφτη
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο στο γουδί
  • 3 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ξύσμα από 1 λάιμ
  • χυμό από 2 λάιμ
  • 2 νεροπότηρα χυμό ντομάτας φρέσκο
  • 1 κουτ. σούπας γλυκιά πάπρικα
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε το κουρκούτι: Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζετε το αλεύρι, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύετε με ένα κουτάλι. Ρίχνετε χλιαρό νερό ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μίγμα να γίνει σαν πηχτή λάσπη. Το σκεπάζετε με μια πετσέτα και το αφήνετε σε ζεστό και υγρό μέρος ανακατεύοντάς το ανά 10 λεπτά.

Ρίχνετε μπόλικο σπορέλαιο σένα ευρύχωρο τηγάνι και μόλις κάψει τηγανίζετε τα κομμάτια μπακαλιάρου αφού πρώτα τα βουτήξετε μέσα στο κουρκούτι που έχετε ετοιμάσει. Μόλις ροδίσουν και από τις δύο μεριές ακουμπάτε τα κομμάτια του μπακαλιάρου σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από τα πολλά λάδια.

Ετοιμάζετε τη σος: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε ταυτόχρονα το σκόρδο, το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το ξύσμα λάιμ ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να μυρίσουν όμορφα. Ρίχνετε τη γλυκιά πάπρικα και το χυμό από των λάιμ. Προσθέτετε τέλος το χυμό ντομάτας και ανακατεύετε καλά. Αλατίζετε.

Μαγειρεύετε ακόμα για 5-6 λεπτά. Αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει λίγο, την αδειάζετε στο μπλέντερ και χτυπάτε μέχρι να γίνει βελούδινη.

Σερβίρετε τα κομμάτια του τηγανητού μπακαλιάρου σε πιατέλα περιχύνοντας με την πικάντικη σάλτσα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr