OliveMagazine

Μπακαλιάρος ψητός με ντοματίνια σοτέ και σάλτσα από κατίκι

Μπακαλιάρος ψητός με ντοματίνια σοτέ και σάλτσα από κατίκι

Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 φιλέτα παστού μπακαλιάρου ξαλμυρισμένα
  • 600γρ. ντοματίνια
  • 1½ φλιτζάνι κατίκι
  • χυμό και ξύσμα από ½ λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας κουρκουμά
  • θυμάρι φρέσκο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210 βαθμούς. Λαδώνετε τα κομμάτια του μπακαλιάρου, τα βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος και τα ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά (ανάλογα με το πάχος του ψαριού).

Ξεπλένετε τα ντοματίνια και τα σοτάρετε σε τηγάνι με τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτετε το σκόρδο, λίγο θυμάρι, ελάχιστο νερό και σιγοβράζετε για 10 λεπτά.

Ζεσταίνετε λίγο νερό και διαλύετε μέσα τον κουρκουμά. Προσθέτετε το κατίκι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώνετε σύμφωνα με τη γεύση σας. Ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια παχύρευστη σάλτσα. Σερβίρετε το ψάρι σε πιάτα με την κίτρινη σάλτσα και τα σοταρισμένα ντοματίνια και γαρνίρετε με κλαδάκια θυμαριού.

Φωτογραφία: Κων/Νος Καφίρης- Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο