OliveMagazine

Μπακαλιαράκια σαβόρο

Μπακαλιαράκια σαβόρο

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1½ κιλό μπακαλιαράκια φρέσκα, μικρά
  • αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι ξίδι δυνατό
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε, πλένετε και αλατίζετε μέσα έξω τα μπακαλιαράκια. Τα αφήνετε να στραγγίσουν σε τρυπητό και τα αλευρώνετε. Τα τηγανίζετε σε ελαιόλαδο και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Πετάτε το λάδι του τηγανιού και βάζετε στο τηγάνι 1 φλιτζάνι φρέσκο λάδι. Καθαρίζετε τις σκελίδες σκόρδου, αφαιρείτε τη φύτρα και τις σοτάρετε ελαφρά στο φρέσκο ελαιόλαδο (προσέξετε μη ροδίσουν). Ρίχνετε δύο κουταλιές σούπας αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί.

Προσθέτετε το ξίδι, τον πελτέ διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό, τη δάφνη, το δεντρολίβανο και λίγο αλάτι. Τα αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά. Περιχύνετε τη σάλτσα πάνω στα ψάρια.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tips

Μπορείτε στη σάλτσα να προσθέσετε σταφίδες και να αφαιρέσετε τον πελτέ.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr