Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Καθαρίζετε τον μπακαλιάρο από πέτσες και κόκαλα και τον μαδάτε.
Με δυο-τρεις κουταλιές της σούπας λάδι σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και την τριμμένη πατάτα, μέχρι να μαραθούν. Αφήνετε να κρυώσουν και τα ανακατεύετε με τις ντομάτες, τον μπακαλιάρο, το χυμό του λεμονιού και το μαϊντανό. Αλατίζετε ελαφρά αν χρειάζεται.
Ξαίνετε το κανταΐφι με ελαφρώς λαδωμένα χέρια και απλώνετε τη μισή ποσότητα σε λαδωμένο ταψί. Απλώνετε από πάνω τη γέμιση και σκεπάζετε με το υπόλοιπο κανταΐφι. Περιχύνετε ελαφρώς με ελαιόλαδο και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κανταΐφι.
Στο μεταξύ ανακατεύετε τα υλικά της γαρνιτούρας και τα βάζετε στο ψυγείο.
Όταν ψηθεί το φαγητό, το σερβίρετε ζεστό και το συνοδεύετε με την κρύα γαρνιτούρα.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb