OliveMagazine

Μπαμπανάτσα

Μπαμπανάτσα

Μερίδες:για 20 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:40'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το χυλό

  • 500γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 3 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • νερό
  • Για τη γέμιση

  • 1 κιλό χόρτα διάφορα, πλυμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 250γρ. άσπρο τυρί τριμμένο (φέτα, τυρομυζήθρα, κλωτσοτύρι, κ.λπ.)
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο για το ράντισμα
  • 2 κουτ. σούπας αλάτι
  • λίγο πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις με το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και το αλάτι. Ανοίγετε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτετε το λάδι και λίγο-λίγο το νερό, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.

Για να ετοιμάσετε τη γέμιση: Μέσα σε μια ευρύχωρη λεκάνη ανακατεύετε τα χόρτα, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια με δύο κουταλιές σούπας αλάτι και τα τρίβετε με το χέρι να χάσουν τον όγκο τους. Τα αφήνετε 5 λεπτά και μετά τα στύβετε καλά για να φύγουν τα υγρά. Τα αφήνετε 5 λεπτά σε τρυπητό να στραγγίσουν και μετά τα ανακατεύετε με το τριμμένο τυρί, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.

Λαδώνετε ένα μέτριο ταψί και απλώνετε τον μισό από τον χυλό, έτσι ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος. Απλώνετε τη γέμιση ομοιόμορφα πάνω από τον χυλό και κατόπιν τον υπόλοιπο χυλό πάνω από τη γέμιση. Αν είναι πολύ πηχτός ο χυλός, προσθέτετε λίγο νερό ώστε να απλώνεται καλύτερα.

Ραντίζετε την επιφάνεια με το ½ φλιτζάνι λάδι και ψήνετε τη μπαμπανάτσα στο φούρνο στους 180οC για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο