Διαδικασία
Πρώτα ετοιμάζετε τη σάλτσα μόκα: βάζετε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη και το νερό. Βράζετε μέχρι να σκουρύνει η καραμέλα και να πάρει το χρώμα του μελιού.
Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, τον καφέ και το βούτυρο. Ανακατεύετε ζωηρά, βάζετε το κατσαρολάκι ξανά στη φωτιά και συνεχίζετε το βράσιμο για 3 λεπτά ακόμα. Αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει και τη βάζετε στο ψυγείο.
Σερβίρετε σε κάθε πιάτο από μία ολόκληρη μπανάνα κομμένη στη μέση κατά μήκος, δύο μπάλες παγωτό βανίλια και περιχύνετε με τη σάλτσα μόκα. Αν θέλετε, πασπαλίζετε με καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ ή λίγο βύσσινο κομπόστα για χρώμα.
Tips
Αν περισσέψει σάλτσα, τη διατηρείτε στο ψυγείο για άλλες χρήσεις.