Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε καλά το φρέσκο βούτυρο. Βάζετε τις μπανάνες καθαρισμένες και τις πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Τις καβουρδίζετε να ροδοκοκκινίσουν και τις σβήνετε με το ρούμι αδειάζοντάς το προσεκτικά μέσα στο τηγάνι.
Αφήνετε να βράσουν μέχρι να χυλώσει η σάλτσα. Βγάζετε τις μπανάνες σε πιατέλα και τις κόβετε στη μέση, κατά μήκος.
Σε κάθε πιάτο ακουμπάτε δεξιά και αριστερά από μισή μπανάνα. Στη μέση βάζετε μπόλικο παγωτό κανέλα. Περιχύνετε με το σιρόπι του τηγανιού και σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb
Tips
Αν θέλετε να προσθέσετε και λίγους ξηρούς καρπούς, μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγο αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο.