OliveMagazine

Μπανάνες τηγανητές με ρούμι και παγωτό κανέλα

Μπανάνες τηγανητές με ρούμι και παγωτό κανέλα

Μερίδες:3
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 μεγάλες μπανάνες, όχι πολύ ώριμες
  • 1 νεροπότηρο ρούμι
  • 100γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 6 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 1 κιλό παγωτό κανέλα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε καλά το φρέσκο βούτυρο. Βάζετε τις μπανάνες καθαρισμένες και τις πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Τις καβουρδίζετε να ροδοκοκκινίσουν και τις σβήνετε με το ρούμι αδειάζοντάς το προσεκτικά μέσα στο τηγάνι.

Αφήνετε να βράσουν μέχρι να χυλώσει η σάλτσα. Βγάζετε τις μπανάνες σε πιατέλα και τις κόβετε στη μέση, κατά μήκος.

Σε κάθε πιάτο ακουμπάτε δεξιά και αριστερά από μισή μπανάνα. Στη μέση βάζετε μπόλικο παγωτό κανέλα. Περιχύνετε με το σιρόπι του τηγανιού και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tips

Αν θέλετε να προσθέσετε και λίγους ξηρούς καρπούς, μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγο αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο