OliveMagazine

Μπανανόψωμο με καρύδια και νιφάδες βρώμης

Μπανανόψωμο με καρύδια και νιφάδες βρώμης

Μερίδες:για μια μικρή φόρμα ψωμιού
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 125γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 200γρ. Καστανή Ζάχαρη fytro
  • 2 αβγά
  • 2 μπανάνες (250γρ.) ώριμες, καθαρισμένες σε κομμάτια
  • 250γρ. Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ και λίγη για να αλευρώσετε τη φόρμα
  • 100γρ. Νιφάδες Βρώμης fytro
  • 100γρ. καρυδόψιχα τριμμένη
  • 4 κουτ. σούπας σταφίδα κορινθιακή
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με μίξερ χειρός την Καστανή Ζάχαρη fytro και τη μαργαρίνη μέχρι να ενωθούν και μετά προσθέτετε σταδιακά τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα.

Σε ξεχωριστό μπολ πολτοποιείτε τις μπανάνες με την πρέσα για τις πατάτες ή με ένα πιρούνι και σε τρίτο μπολ αναμειγνύετε τη Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ με τις Νιφάδες Βρώμης fytro.

Προσθέτετε τις πολτοποιημένες μπανάνες στο μίγμα με τα αβγά και ανακατεύετε με ένα σύρμα. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα ρίχνετε πρώτα το μίγμα της φαρίνας και έπειτα τις σταφίδες και τη μισή καρυδόψιχα.

Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με λίγη φαρίνα, που έχετε κρατήσει, μια μικρή μακρόστενη φόρμα για ψωμί. Αδειάζετε μέσα το μίγμα του κέικ, διακοσμείτε την επιφάνειά του κατά μήκος με την καρυδόψιχα που κρατήσατε και ψήνετε στον φούρνο για 40-45 λεπτά.

Ξεφουρνίζετε και αφού κρυώσει το κέικ το ξεφορμάρετε και το μεταφέρετε σε πιατέλα. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr