OliveMagazine

Μπανανόψωμο

Μπανανόψωμο

Μερίδες:για 1 φόρμα του κέικ
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 190γρ. αλεύρι μαλακό
  • 185γρ. ζάχαρη
  • 50γρ. μέλι
  • 85γρ.σπορέλαιο
  • 3 αβγά
  • 10γρ. σόδα
  • 100ml γάλα πλήρες
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι (2 γρ.)
  • 50γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
  • 230γρ. μπανάνες ώριμες, ψιλοκομμένες
  • ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το μέλι, το σπορέλαιο, τα αβγά, το γάλα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύετε με το φτερό μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα.

Προσθέτετε το αλεύρι και τη σόδα συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά στο μίγμα. Τέλος ρίχνετε τις μπανάνες με τη σοκολάτα και ανακατεύετε ξανά.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα για κέικ και αδειάζετε εκεί το μίγμα που ετοιμάσατε. Το ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, βγάζετε το μπανανόψωμο από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει, το ξεφορμάρετε και σερβίρετε.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr