Διαδικασία
Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι και το καρυκεύετε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, και πάπρικα. Αλευρώνετε τα φιλέτα μπαρμπουνιού με το αρωματισμένο αλεύρι.
Σε ένα τηγάνι, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτετε την σκελίδα σκόρδο και την σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να βγάλει το άρωμά της. Πετάτε το σκόρδο και τηγανίζετε τα φιλέτα του ψαριού. Μόλις αποκτήσουν μια τραγανή κρούστα τα αποσύρετε από το τηγάνι και τα ακουμπάτε σε πιάτο στο οποίο έχετε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το περίσσιο λάδι.
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε όλα τα λαχανικά σε λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Μόλις μαλακώσουν, αποσύρετε από τη φωτιά και μεταφέρετε τα λαχανικά σε πιατέλα. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Βάζετε την αλμύρα, αλατοπιπερώνετε και τη σοτάρετε για 3-4 λεπτά. Σερβίρετε, στρώνοντας λίγη αλμύρα σε κάθε πιάτο. Συνεχίζετε με τα φιλετάκια μπαρμπουνιού και το μίγμα λαχανικών. Περιχύνετε το φαγητό με ελαιόλαδο ωμό και λίγο χυμό λεμονιού.
Φωτογραφία-Food Styling:Αντωνία Κατή