OliveMagazine

Μπατζίνα

Μπατζίνα

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300 γρ. κολοκύθια
  • 300 γρ. φέτα
  • 150 γρ. μανούρι
  • 600 γρ. αλεύρι
  • 200 ml γάλα
  • 4 αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 200 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας σουσάμι άσπρο
  • αλάτι, λευκό πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Τρίβουμε τα κολοκύθια στην χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα πιέζουμε με τα χέρια μας σε ένα σουρωτήρι για να βγάλουν τα υγρά τους.

Σε ένα μπολ τρίβουμε τη φέτα και το μανούρι και προσθέτουμε το τριμμένο κολοκύθι, το αλεύρι, το γάλα, τα αυγά και το μπέικιν πάουντερ. Αναμειγνύουμε με ένα πιρούνι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον δυόσμο.

Αλείφουμε καλά ένα ταψί με το βούτυρο, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και στρώνουμε το μείγμα της πίτας ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC-180ºC για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο