OliveMagazine

Μπεσαμέλ

Μπεσαμέλ

Μερίδες:Για ένα μεγάλο ταψί
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 8 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 8 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ λίτρο γάλα, χλιαρό
  • 3 κρόκους αβγών
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί τριμμένο
  • αλάτι, άσπρο πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μία μέτρια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα, μέχρι να πάρει το αλεύρι λίγο χρώμα και το κατεβάζετε από την φωτιά.

Κρατάτε 2 – 3 κουτ. σούπας από το χλιαρό γάλα, για να το ανακατέψετε με τους κρόκους και το υπόλοιπο το προσθέτετε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, για να μην σβολιάσει.

Βάζετε πάλι την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Σβήνετε την φωτιά και αφήνετε να κρυώσει λίγο η κρέμα.

Ανακατεύετε τους κρόκους των αβγών με τις 2-3 κουτ. σούπας γάλα που είχατε κρατήσει και μόλις κρυώσει λίγο η κρέμα, τους προσθέτετε. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά να ενωθούν οι κρόκοι στην κρέμα. Τέλος προσθέτετε το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε καλά.

Tips

Για αρωματικό παστίτσιο, μπορείτε αφού απλώσετε την κρέμα μπεσαμέλ, να την πασπαλίσετε από πάνω με λίγο μοσχοκάρυδο.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr