OliveMagazine

Μπισκοτάκια αμυγδάλου με καρύδα και γλάσο από υποβρύχιο

Μπισκοτάκια αμυγδάλου με καρύδα και γλάσο από υποβρύχιο

Μερίδες:για 30 κομμάτια περίπου
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:40'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • ⅔ φλιτζανιού ζάχαρη
  • 100γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα, κοπανισμένα
  • ⅔ φλιτζανιού ινδική καρύδα
  • 200γρ. βούτυρο, σε κυβάκια
  • Για τη διακόσμηση

  • 100γρ. υποβρύχιο
  • λίγη ινδική καρύδα τριμμένη
  • λίγο ξύσμα λεμονιού
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη, το αμύγδαλο, την ινδική καρύδα και το ξύσμα λεμονιού. Ύστερα προσθέτετε το βούτυρο και αρχίζετε να ανακατεύετε τα υλικά με τις άκρες των δαχτύλων σας έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα μίγμα σαν ψίχουλα.

Ζυμώνετε γρήγορα τη ζύμη να γίνει συμπαγής, τη χωρίζετε στη μέση και την πλάθετε σε δύο μπαστούνια που αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά τυλιγμένα σε πλαστική μεμβράνη.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος δύο επίπεδα ταψάκια.

Βγάζετε τα μπαστούνια από το ψυγείο και με κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε σε φέτες, τις αραδιάζετε στο ταψί και τις ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά περίπου. Αφήνετε να κρυώσουν και να γίνουν τραγανά τα μπισκότα σας.

Πριν σερβίρετε βάζετε το υποβρύχιο σε κατσαρολάκι, πάνω σε μέτρια φωτιά και αφήνετε να γίνει ρευστό. Παίρνετε με ένα κουτάλι μικρές ποσότητες γλάσου και με γρήγορες κινήσεις σχηματίζετε γραμμές στα μπισκότα. Πασπαλίζετε από πάνω με τριμμένη καρύδα και ξύσμα λεμονιού και αφήνετε να στεγνώσουν τα μπισκότα πριν τα σερβίρετε.

Φωτογραφίες: Γιάννης Αθυμαρίτης, Food styling: Αντωνία Κάτη

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr