OliveMagazine

Μπισκοτάκια με φιστίκι Αιγίνης και ινδική καρύδα

Μπισκοτάκια με φιστίκι Αιγίνης και ινδική καρύδα

Μερίδες:για περίπου 30 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 225γρ. αλεύρι
  • ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
  • 140γρ. ζάχαρη
  • 100γρ. φιστίκια Αιγίνης κοπανισμένα
  • 45γρ. ινδική καρύδα
  • 200γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε κυβάκια
  • 1 κρόκο αβγού
  • μερικά ολόκληρα φιστίκια χωρίς κέλυφος
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη, το τριμμένο φιστίκι, την ινδική καρύδα και το ξύσμα λεμονιού. Ύστερα προσθέτετε το βούτυρο κι αρχίζετε να ανακατεύετε τα υλικά με τις άκρες των δακτύλων σας έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα μίγμα σαν ψίχουλα.

Προσθέτετε τον κρόκο του αβγού και ζυμώνετε γρήγορα τη ζύμη να γίνει συμπαγής, τη χωρίζετε στη μέση και την πλάθετε σε δύο μπαστούνια που αφήνετε στο ψυγείο για 15 λεπτά τυλιγμένα σε πλαστική μεμβράνη.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα επίπεδο ταψάκι.

Με κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα μπαστούνια σε φέτες και τις αραδιάζετε στο ταψί. Μπήγετε στο κέντρο του κάθε κομματιού από ένα φιστίκι Αιγίνης και ψήνετε τα μπισκοτάκια στο φούρνο για περίπου 25 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν και να γίνουν τραγανά πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί ψησίματος και τα τακτοποιήσετε σε σκεύος σερβιρίσματος ή μπολ αποθήκευσης.

Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr