OliveMagazine

Vegan μπισκοτένια φουντουκόταρτα

Vegan μπισκοτένια φουντουκόταρτα

Μερίδες:για μία στρογγυλή ταρτιέρα
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:40'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο μπισκότα digestive
  • 2-3 κουτ. της σούπας βίγκαν βούτυρο
  • 1 κουτί κρέμα καρύδας
  • 250γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας
  • 1 φλιτζάνι φουντούκια
  • 1/4 φλιτζάνι χαρουπάλευρο
  • 2 κουτ. της σούπας λάδι καρύδας
  • 2 κουτ. σούπας κακάο
  • 1/4 φλιτζάνι νιφάδες φαγόπυρο
  • 2 κουτ. σούπας ρυζάλευρο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνετε την κρέμα καρύδας και την σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια. Προσθέτετε τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύετε με σύρμα έως να ενωθούν τα υλικά καλά. Αφαιρείται από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει. Βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Μπορείτε αυτό το βήμα να το κάνετε και από την προηγούμενη μέρα.

Βάζετε στο μπλεντερ τα μπισκότα με το βίγκαν βούτυρο και χτυπάτε. Απλώνετε το μίγμα σε βάση τάρτας και πιέζετε κάτω και γύρω στα τοιχώματα.

Απλώνετε την παγωμένη σοκολατένια γέμιση πάνω στην τάρτα.

Για το κράμπλ βάζετε στο μπλέντερ τα φουντούκια, το χαρουπάλευρο, το λάδι καρύδας, το κακάο, τις νιφάδες φαγόπυρου και το ρυζάλευρο και χτυπάτε ίσα ίσα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Καλύπτετε την επιφάνεια της τάρτας και στολίζετε με φουντούκια ολόκληρα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr