OliveMagazine

Μπισκότα «αστέρια» με άσπρο γλάσο

Μπισκότα «αστέρια» με άσπρο γλάσο

Μερίδες:για 25-30 κομμάτια περίπου
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 4 κρόκους αβγών
  • 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 200γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα αλεσμένα σε πούδρα (ή 400γρ. αλεύρι)
  • 2 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Για το γλάσο

  • 2 ασπράδια αβγού
  • χυμό από ½ λεμόνι ή 1 κουτ. σούπας ανθόνερο
  • 300γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Ανακατεύετε στο μίξερ με τους γάντζους όλα τα υλικά των μπισκότων, μέχρι να έχετε μια λεία και ομοιογενή ζύμη. Την πλάθετε σε μπάλα, τη σκεπάζετε με μεμβράνη και την αφήνετε για 30 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί.

Ύστερα την ανοίγετε με τον πλάστη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε φύλλο πάχους 0,5εκ. Κόβετε το φύλλο με κουπ πατ σε σχήμα αστεριών, τα μεταφέρετε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνετε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε το γλάσο: ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά το ασπράδι μαζί με την άχνη και το κορνφλάουρ, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχετε ένα λείο μίγμα. Αφού κρυώσει, το αφήνετε και στο ψυγείο για λίγη ώρα.

Κατόπιν το χτυπάτε για μισό λεπτό μέχρι να αφρατέψει και προσθέτετε το ανθόνερο ή το χυμό λεμονιού. Γεμίζετε το κορνέ με το γλάσο και καλύπτετε την επιφάνεια των μπισκότων.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr