OliveMagazine

Μπισκότα με κάστανα και παρμεζάνα

Μπισκότα με κάστανα και παρμεζάνα

Μερίδες:για περίπου 20-25 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 16 κάστανα βρασμένα, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη ή γραβιέρα Αμφιλοχίας
  • 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 180γρ. βούτυρο φρέσκο, αλατισμένο και μαλακωμένο
  • 1 ολόκληρο αβγό + 1 κρόκο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Τρίβετε το βούτυρο μαζί με το αλεύρι με τα δάχτυλα. Προσθέτετε τα αβγά, το τυρί, τα κάστανα και πασπαλίζετε με πιπέρι και λίγο αλάτι.

Ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μια σφιχτή ζύμη. Την κάνετε μπάλα, την τυλίγετε σε μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψί. Πλάθετε τη ζύμη σε ρολό, το οποίο κόβετε σε φέτες πάχους σχεδόν 1εκ.

Αραδιάζετε τα μπισκότα στο ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα ξεφουρνίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πριν τα μεταφέρετε σε μεταλλικό κουτί.

Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο