OliveMagazine

Μπισκότα με νιφάδες βρώμης, ελαιόλαδο και αλεύρι ολικής αλέσεως

Μπισκότα με νιφάδες βρώμης, ελαιόλαδο και αλεύρι ολικής αλέσεως

Μερίδες:για 20 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:35'
Χρόνος αναμονής:2 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1½ φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλιτζάνι κουάκερ
  • 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη μαύρη
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 αβγά
  • 1 καψουλάκι βανίλια
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Χτυπάτε το λάδι και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτετε τη ζάχαρη και το μέλι. Ρίχνετε τα αβγά και τη βανίλια και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αναμιγνύετε το αλεύρι με το κουάκερ, τις νιφάδες βρώμης  και την κανέλα και τα προσθέτετε τμηματικά στο υγρό μίγμα χτυπώντας το σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι απλώς να ενσωματωθεί. Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει το μίγμα για 2 ώρες.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Στρώνετε το ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Παίρνετε γεμάτες κουταλιές από το μίγμα και τις τοποθετείτε στο ταψί σχηματίζοντας μπισκότα, σε απόσταση 5εκ. το ένα από το άλλο.

Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 14-16 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Αφήνετε τα μπισκότα στο ταψί για 5 λεπτά για να στεγνώσουν και να σκληρύνουν και τα βάζετε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tips

Μπορείτε να προσθέσετε και κομματάκια από αποξηραμένα δαμάσκηνα, βερίκοκα ή κράνμπερι ή ακόμα ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα. Επίσης, μπορείτε να τα πασπαλίσετε πριν το ψήσιμο με λιναρόσπορο, σουσάμι ή άλλους σπόρους (κολοκυθόσπορους κ.λπ.).


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο