OliveMagazine

Μπισκότα σαμπλέ μπρετόν με αμύγδαλα

Μπισκότα σαμπλέ μπρετόν με αμύγδαλα

Μερίδες:για 30 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:35'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3 αβγά
  • 120γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 120γρ. βούτυρο αγελάδος, μαλακωμένο
  • 180γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (55%)
  • 5γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 50γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροσπασμένα
  • λίγο αλάτι
  • λίγο κάρδαμο σε σκόνη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, το αλάτι και το κάρδαμο.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε με φτερό τη ζάχαρη και το βούτυρο σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι το μίγμα να φουσκώσει. Προσθέτετε ένα - ένα τα αβγά και αφού ενσωματωθούν στο μίγμα χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε το μίγμα με το αλεύρι. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές και στο τέλος ρίχνετε τα αμύγδαλα.

Τοποθετείτε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 αντικολλητικά χαρτιά ψησίματος και με τον πλάστη την ανοίγετε σε φύλλο πάχους 3 χιλιοστών. Την βάζετε στη συντήρηση του ψυγείου για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψί. Αφού σφίξει το σαμπλέ μπρετόν το κόβετε με στρογγυλό κουπ πάτ διαμέτρου 8εκ. και τοποθετείτε τα μπισκουί στο ταψί. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ξανθό χρώμα.

Tips

Θα ήταν καλό όταν τοποθετήσετε τα Sable Breton στο ταψί να αφήσετε κάποια απόσταση μεταξύ τους διότι υπάρχει περίπτωση όταν φουσκώσουν να κολλήσουν το ένα με το άλλο.


Mπορείτε να αντικαταστήσετε το κάρδαμο με οποιοδήποτε άλλο μπαχαρικό της αρεσκείας σας.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr