OliveMagazine

Μπισκότα σφολιάτας αλμυρά και γλυκά

Μπισκότα σφολιάτας αλμυρά και γλυκά

Μερίδες:για 30-35 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • Για τα γλυκά μπισκότα

  • 1 αβγό
  • 1 μήλο ξυσμένο στον τρίφτη
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή ή λευκή
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα
  • Για τα αλμυρά μπισκότα

  • 4 - 5 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι χοντροτριμμένο
  • 4 - 5 κουτ. σούπας πέστο βασιλικού έτοιμο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένη σφολιάτα αφήστε να ξεπαγώσει εκτός ψυγείου. Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκια αφήστε τη 5 λεπτά εκτός ψυγείου.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώνετε με χαρτί ψησίματος 2 ταψάκια. Ανοίγετε στον πάγκο σας το πρώτο φύλλο σφολιάτας, με τη στενή πλευρά μπροστά σας ακριβώς, χωρίς να αφαιρέσετε το προστατευτικό πλαστικό από κάτω. Την ισιώνετε με ένα πλάστη αν έχει ζάρες σε μερικά σημεία.

Για τα γλυκά μπισκότα: Χτυπάτε το αβγό με λίγο νερό και αλείφετε την επιφάνεια του φύλλου. Ξύνετε το μήλο στον τρίφτη και το απλώνετε όσο πιο ομοιόμορφα μπορείτε, να πάει παντού. Πασπαλίζετε με την κανέλα και τη ζάχαρη.

Ανασηκώνετε τη ζύμη και με τη βοήθεια του πλαστικού στην αρχή ξεκινάτε να τυλίγετε τη ζύμη σε ρολό. Σταματάτε όταν φτάσετε στο κέντρο του φύλλου. Γυρίζετε την πάνω πλευρά κάτω και ξεκινάτε ένα δεύτερο ρολό το οποίο σταματάτε στη μέση. Ενώνετε τα δύο ρολά στο κέντρο και στη συνέχεια κόβετε το διπλό ρολό σε 15 - 17 φέτες, πάχους ενός δαχτύλου περίπου, τις οποίες τοποθετείτε τη μια δίπλα στην άλλη στο ταψί, αφήνοντας χώρο μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο. Αλείφετε τα μπισκότα με λίγο νερό, πασπαλίζετε με λίγη ακόμη ζάχαρη και τα ψήνετε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν όμορφα.

Όσο ψήνονται τα γλυκά μπισκότα ετοιμάζετε τα αλμυρά: Ανοίγετε και το 2ο φύλλο σφολιάτας στον πάγκο, όπως το πρώτο και αλείφετε την επιφάνεια του με το πέστο βασιλικού. Πασπαλίζετε με το κεφαλοτύρι και το τυλίγετε κατά τον ίδιο τρόπο σε ρολό. Το κόβετε σε φέτες και τις απλώνετε στο δεύτερο ταψάκι που ετοιμάσατε. Αλείφετε τα μπισκότα με λίγο νερό και πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι. Ψήνετε τα αλμυρά μπισκότα αφού ξεφουρνίσετε τα γλυκά.

Αφήνετε τα μπισκότα να κρυώσουν και τα σερβίρετε με τον καφέ ή όπως αλλιώς αγαπάτε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο