OliveMagazine

Μπισκότα τετράγωνα σιμιγδαλένια

Μπισκότα τετράγωνα σιμιγδαλένια

Μερίδες:για περίπου 40 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100γρ. Σιμιγδάλι Ψιλό ΜΕΛΙΣΣΑ
  • 175ml ελαιόλαδο
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 2 καψουλάκια βανιλίνη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 125ml χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 30ml ούζο ή τσίπουρο
  • 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη κρυσταλλική για το τελείωμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175oC στον αέρα.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το σιμιγδάλι. Σε δεύτερο μπολ ανακατεύετε το λάδι με τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες.

Ανακατεύετε τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και τον ρίχνετε στο μπολ με το λάδι. Προσθέτετε το ούζο και το μίγμα με αλεύρι και το σιμιγδάλι, ζυμώνοντας μέχρι να έχετε μια ομοιογενή μαλακή ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί λίγο.

Στρώνετε 2-3 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια επίπεδη επιφάνεια, όπως ο πάγκος της κουζίνας και την ανοίγετε με πλάστη σε φύλλο πάχους 5χιλιοστών. Βρέχετε ελαφρά την επιφάνεια της ζύμης και πασπαλίζετε με ζάχαρη κρυσταλλική. Κόβετε τη ζύμη με μαχαίρι σε τετράγωνα με πλευρά 3-4εκ. και τα μεταφέρετε στα ταψιά που ετοιμάσατε.

Ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο