OliveMagazine

Μπιτόκ αλά ρους, κοινώς μπιφτέκια με τηγανητά αβγά

Μπιτόκ αλά ρους, κοινώς μπιφτέκια με τηγανητά αβγά

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο, από στήθος
  • 6 αβγά
  • 200γρ. ψωμί μπαγιάτικο, καλά μουλιασμένο σε γάλα
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
  • 150γρ. κασέρι λεπτοτριμμένο
  • 6 κουτ. γλυκού βούτυρο για το τηγάνισμα των αβγών
  • 1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τον κιμά και το μουλιασμένο ψωμί ελαφρά στυμμένο. Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι και με τα χέρια σας ζυμώνετε τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.

Πασπαλίζετε με το μπαχάρι, τη γλυκιά πάπρικα, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε και το τριμμένο κασέρι. Ξαναζυμώνετε για να ομοιογενοποιηθούν και τα υπόλοιπα υλικά.

Χωρίζετε τον κιμά σε έξι ισοβαρείς μπάλες και τις ακουμπάτε σε ένα δίσκο, τις σκεπάζετε με μια πετσέτα και τις αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Αμέσως μετά πλάθετε μπιφτέκια και τα ψήνετε στο φούρνο στους 200οC και μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από την πάνω μεριά.

Όσο ψήνονται τα μπιφτέκια σε ένα σαγανάκι τηγανίζετε τα έξι αβγά ένα ένα χρησιμοποιώντας από 1 κουτ. γλυκού βούτυρο κάθε φορά. Τα αλατίζετε και τα πιπερώνετε.

Μόλις ετοιμαστούν τα μπιφτέκια τα βγάζετε από το φούρνο, βάζετε από ένα σε κάθε πιάτο και πάνω τους τοποθετείτε από ένα τηγανητό αβγό. Γαρνίρετε τα πιάτα με πατάτες τηγανητές και τα συνοδεύετε με πράσινη σαλάτα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr