OliveMagazine

Μπιτόκ α λα ρους με μανιτάρια

Μπιτόκ α λα ρους με μανιτάρια

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:1:5'
Χρόνος αναμονής:2 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τα μπιφτέκια:

  • 25 γρ. βούτυρο
  • 4 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 200 γρ. μανιτάρια λευκά, ψιλοκομμένα
  • 450 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, από σπάλα
  • 120 γρ. ψίχουλα ψωμιού
  • 1 αβγό
  • ½ κουτ. γλύκου θυμάρι ξερό
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη σάλτσα μανιταριών:

  • 40 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά, σε φετάκια
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 150 ml ζωμό κρέατος φρέσκο ή ψυγείου
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σκόνη
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το σερβίρισμα:

  • 4 τηγανητά αβγά μάτια
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μπιφτέκια: Σε ένα τηγάνι λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το μπέικον και το κρεμμύδι και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, χωρίς να πάρει χρώμα. Προσθέτετε το σκόρδο και τα μανιτάρια, δυναμώνετε τη φωτιά και αφήνετε τα υλικά να μαγειρευτούν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Αποσύρετετο τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη να κρυώσει το μίγμα.

Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ, προσθέτετε το μίγμα των μανιταριών και ζυμώνετε καλά. Πλάθετε τέσσερα μεγάλα μπιφτέκια, τα καλύπτετε με μεμβράνη και τα αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες. Προθερμαίνετε τον φούρνο στο γκριλ στους 200οC. Ψήνετε τα μπιφτέκια για 8΄-10΄ από κάθε πλευρά. Στο μεταξύ ετοιμάζετετη σάλτσα μανιταριών.

Σάλτσα μανιταριών: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους, να εξατμιστούν και να ροδίσουν.

Πασπαλίζετε με το αλεύρι και σβήνετε με τον χυμό πορτοκάλι. Προσθέτετε τον ζωμό, τον κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύετε για 6΄-8΄ μέχρι να δέσει η σάλτσα. Μοιράζετε τα μπιφτέκια σε πιάτα και από πάνω τη σάλτσα μανιταριών. Γαρνίρετε με ένα τηγανητό αβγό και σερβίρετε αμέσως.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio M

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο