OliveMagazine

Μπιφτέκια γαλοπούλας και σαλάτα με φινόκιο και πορτοκάλι

Μπιφτέκια γαλοπούλας και σαλάτα με φινόκιο και πορτοκάλι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τα μπιφτέκια

  • 1 κιλό κιμά γαλοπούλας Νιτσιάκος
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 1 κοφτή κουτ. γλυκού πάπρικα
  • λίγο ginger ξυσμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο κοπανισμένο
  • 2 κούτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κούτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 3 κούτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη σαλάτα

  • 1 πορτοκάλι
  • 2 ραπανάκια
  • 1 φινόκιο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 4 φύλλα μέντας
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για να ετοιμάσετε τα μπιφτέκια σοτάρετε σε ένα τηγανάκι για λίγα λεπτά το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο.

Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά και ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, την πάπρικα, το ginger, τον κόλιανδρο, το μαϊνταντό και το χυμό λεμονιού. Προσθέτετε τη φρυγανιά, αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε πολύ καλά το μίγμα, μέχρι να ενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το μίγμα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα να σφίξει.

Βγάζετε το μίγμα του κιμά από το ψυγείο και πλάθετε μικρά μπιφτέκια.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε τα μπιφτέκια, γυρίζοντας τα ώστε να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές. Στην αρχή πρέπει να είναι δυνατή η φωτιά για να κάνουν τα μπιφτέκια κρούστα και από τις δύο πλευρές και στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά για να ψηθούν μέχρι μέσα.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σαλάτα. Κόβετε σε φέτες το πορτοκάλι, τα ραπανάκια, το φινόκιο και ψιλοκόβετε το κρεμμυδάκι και τα φύλλα μέντας. Βάζετε τα υλικά σε ένα μπολ, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.

Σερβίρετε τα μπιφτέκια σε πιάτα συνοδεύοντας με τη σαλάτα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr