OliveMagazine

Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί και σάλτσα από ψητές ντομάτες και κρεμμύδια

Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί και σάλτσα από ψητές ντομάτες και κρεμμύδια

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τα μπιφτέκια

  • 50γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί ή τριμμένη φρυγανιά
  • 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 1 ώριμη μεγάλη ντομάτα, τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1 αβγό
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 20ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 150γρ. λαδοτύρι ή γραβιέρα ή κασέρι για τη γέμιση
  • ρύζι βρασμένο, για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη σάλτσα

  • 4 ώριμες μεγάλες ντομάτες, σε χοντρές φέτες
  • 2 κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 60ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τα μπιφτέκια: Βάζετε το ψωμί στο νερό να μουλιάσει και το στύβετε καλά. Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και βάζετε τον κιμά στο ψυγείο.

Για τη σάλτσα: Απλώνετε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια σε ένα λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος και αλατοπιπερώνετε.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ºC. Πλάθετε 6 μεγάλα μπιφτέκια , τα γεμίζετε με ένα κομμάτι τυρί το καθένα και τα ακουμπάτε επάνω στις ντομάτες και τα κρεμμύδια. Περιχύνετε με ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με τη ρίγανη και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο μεταφέρετε τα μπιφτέκια σε μια πιατέλα και τα κρατάτε ζεστά.

Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τις ψητές ντομάτες, τα κρεμμύδια και τα ζουμιά από το ταψί, δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση με αλατοπίπερο. Σερβίρετε τα μπιφτέκια με ρύζι και μπόλικη σάλτσα.

Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Tips

Μαζί με τις ντομάτες και τα κρεμμύδια της σάλτσας μπορούμε να βάλουμε και ένα ολόκληρο κεφάλι σκόρδο, πλυμένο και κομμένο οριζόντια. Θα δώσει ακόμα περισσότερη γεύση.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο