OliveMagazine

Μπιφτέκια κοτόπουλου με εξωτική σαλάτα

Μπιφτέκια κοτόπουλου με εξωτική σαλάτα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:50'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τα μπιφτέκια

  • 1 κιλό κιμά κοτόπουλου
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ ξυσμένο
  • 1 ματσάκι κόλιανδρο ψιλοκομμένο ή μαϊντανό
  • 3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη σαλάτα

  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 4 φέτες ανανά φρέσκο ή από κονσέρβα σε κομμάτια
  • 1 φινόκιο σε φέτες (προαιρετικά)
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κλαδάκι μέντα ή δυόσμο
  • 10 φράουλες
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Περνάτε το κρεμμύδι και την πιπεριά από το μπλέντερ και τα σοτάρετε σε ένα τηγανάκι με το ελαιόλαδο.

Τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τον κιμά, την πάπρικα, το τζίντζερ, τον κόλιανδρο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και τη φρυγανιά. Αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε πολύ καλά το μίγμα. Το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα και ύστερα το πλάθετε σε μπιφτέκια.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε τα μπιφτέκια και από τις δύο πλευρές. Στην αρχή πρέπει να είναι δυνατή η φωτιά για να κάνουν τα μπιφτέκια κρούστα και από τις δύο πλευρές και στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά για να ψηθούν μέχρι μέσα.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σαλάτα. Βάζετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί καλά και ψήνετε τον ανανά και από τις δύο πλευρές.

Ανακατεύετε το φινόκιο με τα κρεμμυδάκια, τη ρόκα και τη μέντα. Προσθέτετε τις φράουλες και τον ψημένο ανανά. Χτυπάτε το ελαιόλαδο με τέσσερα φύλλα μέντας και αλάτι. Περιχύνετε τη σαλάτα και ανακατεύετε. Σερβίρετε τα μπιφτέκια σε πιάτα συνοδεύοντας με τη σαλάτα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr