OliveMagazine

Μπιφτέκια με αράπικα φιστίκια

Μπιφτέκια με αράπικα φιστίκια

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 αβγό
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 350γρ. φιστίκια αράπικα, αλμυρά
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • Για τη σάλτσα

  • ¾ φλιτζανιού συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • ¾ φλιτζανιού κρασί λευκό
  • μερικές σταγόνες ταμπάσκο
  • 1 πιπερίτσα καυτερή
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • ρίγανη
  • θυμάρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αρχίζετε με την παρασκευή της σάλτσας: Σε κατσαρολάκι ρίχνετε το χυμό ντομάτας και το κρασί. Προσθέτετε την πιπερίτσα ψιλοκομμένη, το κρεμμύδι, τη ζάχαρη, το σκόρδο, τη ρίγανη και το θυμάρι. Ανακατεύετε και σιγοβράζετε μέχρι να ετοιμάσετε τα μπιφτέκια.

Με πιρούνι ανακατεύετε τον κιμά με τα κρεμμύδια, το σκόρδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τη μουστάρδα, το αβγό ελαφρά χτυπημένο και το μαϊντανό, μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα. Πλάθετε 6 μπιφτέκια.

Χοντροκόβετε με το χέρι ή στο μίξερ τα φιστίκια και κυλάτε μέσα τα μπιφτέκια ώστε να καλυφθούν εντελώς. Τα πατάτε λίγο με το χέρι, για να κολλήσουν καλά στην επιφάνεια του κιμά.

Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε τα μπιφτέκια σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, για 8 λεπτά από την κάθε πλευρά. Αν προτιμάτε περισσότερο ψημένα τα μπιφτέκια, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα ψήνετε για λίγα λεπτά ακόμη. Τα μεταφέρετε σε πιατέλα και τα διατηρείτε ζεστά.

Δοκιμάζετε τη σάλτσα και αλατοπιπερώνετε αν χρειάζεται. Προσθέτετε λίγο ταμπάσκο και τη σερβίρετε σε σαλτσιέρα. Σερβίρετε τα μπιφτέκια μαζί με τη σάλτσα και γαρνίρετε με σαλατικά.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr