OliveMagazine

Μπιφτέκια με γίγαντες και σπανάκι

Μπιφτέκια με γίγαντες και σπανάκι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:45'
Έτοιμο σε:2:0'
Χρόνος αναμονής:12 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2½ φλιτζάνια γίγαντες, μουλιασμένους αποβραδίς, βρασμένους, στραγγισμένους
  • 1 φλιτζάνι σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό, δυόσμο ή βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • ξύσμα από 1 μικρό πορτοκάλι
  • 1 αβγό
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλεύρι + ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σπάτε τους βρασμένους γίγαντες σε μικρότερα κομμάτια, με πιρούνι.

Βάζετε σε μπολ τους γίγαντες, το σπανάκι, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αβγό, τη φρυγανιά και την 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και πλάθετε μέχρι να πάρετε ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά, να σφίξει.

Πλάθετε κεφτεδάκια στο μέγεθος που προτιμάτε, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε ζεστό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές.

Tips

Αν θέλετε τα μπιφτέκια σας πιο ελαφριά, τα πανάρετε με τριμμένη φρυγανιά αντί για αλεύρι και τα ψήνετε στο φούρνο στους 180οC.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr