OliveMagazine

Μπουγάτσα με ρόδι

Μπουγάτσα με ρόδι

Μερίδες:για ένα ταψί διαστάσεων 30x20εκ
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250γρ. φύλλο κρούστας
  • 100γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένο
  • Για την κρέμα

  • 300ml γάλα ζαχαρούχο
  • 350ml νερό
  • 70ml γρεναδίνη
  • 40γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 50γρ. ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 50γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • ½ κουτ. γλυκού βανιλίνη
  • Για το πασπάλισμα

  • ζάχαρη άχνη
  • σπόρους από 1 κατακόκκινο ρόδι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Αλείφετε με βούτυρο ή μαργαρίνη (από τα 100γρ.) ένα ταψί διαστάσεων 30x20εκ. και απλώνετε ένα φύλλο έτσι ώστε να καλύπτει και τα τοιχώματα. Αλείφετε με βούτυρο ή μαργαρίνη και επαναλαμβάνετε με άλλα δύο φύλλα.

Συνεχίζετε απλώνοντας ένα ένα τα φύλλα σουρωμένα, ραντίζοντας το καθένα με βούτυρο ή μαργαρίνη. Θα πρέπει να υπάρχει κενό αέρος ανάμεσα στα φύλλα, να μην είναι κολλημένα μεταξύ τους. Χαράζετε τα φύλλα σε τετράγωνα κομμάτια για να εισχωρήσει η κρέμα και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά.

Για την κρέμα: Αναμιγνύετε με ένα σύρμα σε ένα μπολ το γάλα, το νερό, τη γρεναδίνη, τη ζάχαρη, το αβγό και τη βανιλίνη. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε λίγο το σιμιγδάλι με τα 50γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μην καεί. Την αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το μίγμα με το γάλα. Ανακατεύετε με το σύρμα όσο να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βγάζετε το ταψί από το φούρνο (αφού έχουν ψηθεί τα φύλλα για 20 λεπτά και έχουν ροδίσει ελαφρά και ρίχνετε αμέσως το μίγμα. Ξαναβάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 30 λεπτά επιπλέον. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και γαρνίρετε με τα σποράκια του ροδιού.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr