OliveMagazine

Μπουγάτσα σοκολάτας νηστίσιμη

Μπουγάτσα σοκολάτας νηστίσιμη

Μερίδες:12
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:60'
Melissa: Ελληνικό σιμιγδάλι με ιστορία από το 1947!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Melissa: Ελληνικό σιμιγδάλι με ιστορία από το 1947!
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 8 φύλλα κρούστας
  • σπορέλαιο για το άλειμμα των φύλλων
  • Για την κρέμα

  • 600ml νερό
  • 80γρ Σιμιγδάλι Ψιλό ΜΕΛΙΣΣΑ
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • Για το σερβίρισμα

  • ζάχαρη άχνη
  • κακάο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε το νερό σε κατσαρολάκι και το τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά μαζί με τις βανίλιες.

Ανακατεύετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και προσθέτετε όσο νερό χρειαστεί να γίνει ρευστό το μίγμα. Παίρνετε μια κουτάλα ζεστό νερό από την κατσαρόλα και το ανακατεύετε κι αυτό στο μίγμα του σιμιγδαλιού πριν το ρίξετε όλο μαζί στην κατσαρόλα.

Ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει. Εκτός φωτιάς ανακατεύετε τη σοκολάτα κι ανακατεύετε να λιώσει. Αφήνετε να κρυώσει λίγο.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Λαδώνετε έα ταψάκι και στρώνετε τα τέσσερα πρώτα φύλλα αλείφοντάς τα ένα προς ένα με λάδι. Αδειάζετε μέσα την κρέμα, φέρνετε τα φύλλα που εξέχουν από πάνω, σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντάς τα ένα ένα με λάδι και ψήνετε την μπουγάτσα για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Κόβετε και σερβίρετε την μπουγάτσα ζεστή, πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη και κακάο.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr