OliveMagazine

Μπουγάτσα σφολιάτας με φέτα

Μπουγάτσα σφολιάτας με φέτα

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτα
  • 1 αβγό χτυπημένο με λίγο νερό ή γάλα
  • Για την κρέμα

  • 500ml γάλα φρέσκο
  • 70γρ. Σιμιγδάλι Ψιλό ΜΕΛΙΣΣΑ
  • 2 αβγά
  • 300γρ. φέτα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε το γάλα σε κατσαρολάκι και το τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το σιμιγδάλι βροχηδόν και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει. Χτυπάτε τα αβγά και τα ανακατεύετε μέσα στην κρέμα μαζί με τη φέτα. Αλατοπιπερώνετε κι αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Απλώνετε το πρώτο φύλλο της σφολιάτας πάνω σε χαρτί ψησίματος. Απλώνετε την κρέμα σε όλη σχεδόν την επιφάνεια της σφολιάτας αφήνοντας περιθώριο τριγύρω από 2 δάχτυλα. Σηκώνετε προς τα πάνω το μέρος της σφολιάτας που αφήσατε άδειο και το γυρίζετε πάνω από τη γέμιση. Το βρέχετε με λίγο νερό και σκεπάζετε την μπουγάτσα από πάνω με το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας. Το τοποθετείτε ελαφρώς τσαλακωτό φέρνοντας τις άκρες του κάτω από το κάτω φύλλο, πιέζοντας ελαφρά να κλείσετε καλά τη γέμιση μέσα του.

Μεταφέρετε την μπουγάτσα με τη βοήθεια της λαδόκολλας σε ταψί ρηχό. Τρυπάτε την επιφάνεια της σφολιάτας με πιρούνι, αλείφετε με το αβγό και ψήνετε για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει η μπουγάτσα. Τη σερβίρετε ζεστή κόβοντας σε κομμάτια.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr