OliveMagazine

Μπουγάτσα

Μπουγάτσα

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:10'
Melissa: Ελληνικό σιμιγδάλι με ιστορία από το 1947!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Melissa: Ελληνικό σιμιγδάλι με ιστορία από το 1947!
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 φύλλα βέργας έτοιμα ή 4 φύλλα κρούστας
  • βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
  • Για την κρέμα

  • 500ml γάλα
  • 80γρ. Σιμιγδάλι Ψιλό ΜΕΛΙΣΣΑ
  • 2 αβγά
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Για το σερβίρισμα

  • ζάχαρη άχνη και κανέλα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε το γάλα σε κατσαρολάκι και το τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά μαζί με το ξύσμα του λεμονιού.

Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες σε ένα μπολ, προσθέτετε το σιμιγδάλι και το αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας όσο νερό χρειαστεί να γίνει ρευστό το μίγμα. Παίρνετε μια κουτάλα ζεστό γάλα από την κατσαρόλα και το ανακατεύετε κι αυτό στο μίγμα των αβγών πριν το ρίξετε όλο μαζί στην κατσαρόλα.

Ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει. Αφήνετε να κρυώσει λίγο.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανοίγετε στον πάγκο σας ένα φύλλο βέργας και το αλείφετε με λιωμένο βούτυρο. Αν χρησιμοποιήσετε φύλλα κρούστας αλείφετε πρώτα ένα και τοποθετείτε πάνω του ένα δεύτερο και το αλείφετε κι αυτό. Απλώνετε στο κέντρο του τη μισή κρέμα δημιουργώντας ένα παραλληλόγραμμο. Φέρνετε μια μια τις πλευρές του φύλλου που εξέχουν πάνω από τη γέμιση, τις αλείφετε κι αυτές με βούτυρο και στο τέλος αναποδογυρίζετε τη μπουγάτσα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Επαναλαμβάνετε με το δεύτερο φύλλο βέργας ή με το 3ο και 4ο φύλλο κρούστας. Βουτυρώνετε τις μπουγάτσες και ψήνετε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Τις σερβίρετε ζεστές πασπαλισμένες με ζάχαρη άχνη και κανέλα και κόβοντας την καθεμιά στα τέσσερα, χαράζοντας ένα σταυρό στο κέντρο της καθεμιάς.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr