OliveMagazine

Μπουγιουρντί με χαλούμι

Μπουγιουρντί με χαλούμι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο χαλούμι, σε φέτες
  • 1 ντομάτα, σε ροδέλες
  • 4 λιαστές ντομάτες
  • 1 πιπεριά κέρατο, σε ροδέλες
  • 1 κουτ. γλυκού κάππαρη
  • μερικές ελιές πράσινες ή μαύρες
  • ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • θυμάρι ή ρίγανη
  • μπούκοβο ή καυτερή πιπεριά
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος βάζετε το χαλούμι, τη ντομάτα, τις λιαστές ντομάτες, την πιπεριά, τις ελιές και την κάππαρη.

Ραντίζετε με ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με θυμάρι ή ρίγανη και με το μπούκοβο. Κλείνετε το χαρτί σε πακέτο και το τοποθετείτε σε ένα ταψάκι.

Ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά. Σερβίρετε το μπουγιουρντί σας με ζεστό, φρυγανισμένο ψωμάκι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρουτσα

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr