OliveMagazine

Πικάντικο μπουγιουρντί

Πικάντικο μπουγιουρντί

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 μεγάλη ντομάτα ώριμη
  • 1 πράσινη καυτερή πιπεριά κέρατο
  • 150γρ. πρόβεια φέτα Ελασσόνας
  • 1 πρέζα πάπρικα
  • λίγη ρίγανη ξερή
  • 100γρ. κασέρι Σοχού*, σε κυβάκια
  • 1 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ελαιόλαδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Κόβετε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο (30x30) και από πάνω τοποθετείτε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ίδιων διαστάσεων.

Ξεφλουδίζετε την ντομάτα και την κόβετε σε μικρά κυβάκια. Κόβετε την καυτερή πιπεριά σε λεπτές ροδέλες κρατώντας τα σπόρια.

Βάζετε στο κέντρο της λαδόκολλας τη φέτα, τα κυβάκια ντομάτας, την καυτερή πιπεριά και πασπαλίζετε με την πάπρικα και τη ρίγανη. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και τελειώνετε με το κασέρι Σοχού σε μικρά κυβάκια. Τυλίγετε με τη λαδόκολλα για να μη χυθούν τα ζουμιά και κλείνετε καλά με το αλουμινόχαρτο. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.

Βγάζετε το μπουγιουρντί από τον φούρνο, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και το σερβίρετε στη λαδόκολλα συνοδεύοντας με φέτες φρυγανισμένου ψωμιού.

Tips

*Πού θα βρω κασέρι Σόχου; Στα σούπερ μάρκετ Μασούτης και σε επιλεγμένα καταστήματα των σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος και Σκλαβενίτης. Αναζητήστε το και σε επιλεγμένα ντέλι όπως το Μιράν, Ευριπίδου


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο