OliveMagazine

Μπουκίτσες κοτόπουλου με τσάι του βουνού και πορτοκάλι

Μπουκίτσες κοτόπουλου με τσάι του βουνού και πορτοκάλι

Μερίδες:2-3
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 700γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • χυμό από 4 πορτοκάλια
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 κλαδάκι τσάι του βουνού
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 3-4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια ρηχή κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει, μαζί με το κρεμμύδι και το ξύλο κανέλας.

Σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού, αλατίζουμε, προσθέτουμε το κλαδάκι με το τσάι του βουνού, σκεπάζουμε με καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για μισή ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να μείνει με τη σάλτσα του.

Στο τέλος αφαιρείτε το κλαδάκι του τσαγιού, ρίχνουμε το μέλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια δυο βράσεις σκεπασμένο. Σερβίρουμε πάνω σε λευκό ρύζι, καρολίνα ή basmati.

Φωτογραφία – Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο