OliveMagazine

Μπουκίτσες κοτόπουλου πανέ σε σουσάμι, με ζυμαρικά και σάλτσα γιαουρτιού

Μπουκίτσες κοτόπουλου πανέ σε σουσάμι, με ζυμαρικά και σάλτσα γιαουρτιού

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου κομμένο σε μπουκιές
  • σουσάμι για το πανάρισμα
  • 500γρ. βίδες (ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό )
  • 10 ντοματίνια κομμένα στα 2
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 200γρ. γιαούρτι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στον αέρα. Αλατοπιπερώνετε τις μπουκιές του κοτόπουλου, τις περνάτε από το σουσάμι, τις βάζετε σε λαδωμένο ταψάκι και τις ψήνετε για 30 λεπτά.

Στο μεταξύ βάζετε τα ζυμαρικά να βράζουν σε άφθονο αλατισμένο νερό.

Χτυπάτε σε multi τα ντοματίνια, το τζίντζερ, το χυμό λεμονιού, το γιαούρτι και δύο σκελίδες σκόρδο.

Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τις πιπεριές και την τελευταία σκελίδα σκόρδο ολόκληρη. Την πετάτε στο τέλος. Ρίχνετε στο τηγάνι το μίγμα του γιαουρτιού. Ανακατεύετε και αφήνετε τη σάλτσα να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά.

Παίρνετε τις πένες από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και τις ρίχνετε στη σάλτσα, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει ωραία, και σερβίρετε με τις μπουκίτσες του κοτόπουλου, πασπαλίζοντας με μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο